Scoren doe je met bewaaradvies
home   /   advies__en__coaching

Advies & coaching


Bewaaradvies (Harry Goos) biedt zich aan als adviseur en coach in de bewaring. Het doel is geïnteresseerde ondernemers te helpen het optimale resultaat uit hun bewaring te halen. Allereerst wordt er een advies uitgebracht wat de beste manier van bewaren is in de specifieke  omstandigheden. In samenspraak wordt er een bewaartraject bedacht en ingezet. Tijdens de bewaring fungeert Harry als klankbord en coach mocht de ondernemer ergens tegen aanlopen of vragen hebben.

Omdat Harry er van overtuigd is dat hij ondernemers met zijn kennis vooruit kan helpen, stelt hij het volgende: 
“Is de ondernemer niet tevreden dan wordt er niet betaald.”

Bent u die ondernemer die gebruik wil maken van de kennis van Harry Goos over het bewaren van (landbouw)producten en het bouwen van de optimale bewaarplaats en er uw voordeel mee wil doen? Neem dan meteen contact op met Harry en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakinggesprek.
 

Tien bewaartips van Harry Goos

  • Eerst drogen met dezelfde temperatuur of 2 graden hoger. Nooit koelen!
  • De temperatuur in de box zo snel mogelijk egaliseren door intern ventileren, met de inlaat dicht en uitlaat of deur open. (Mits het buiten kouder is.)
  • Controleer elke dag. Stel zonodig de computer bij. Bijvoorbeeld een kleiner verschil tussen temperatuur buiten en binnen, zodat het luik eerder en vaker open gaat.
  • Draai bij een slecht geïsoleerde schuur nooit intern als het buiten warm is. Deuren en uitlaat dicht houden.
  • Met behulp van een kachel is het product vaak 5 tot 6 keer sneller droog dan zonder kachel.
  • Voorkom drukplekken door tijdens het koelen te ventileren met een niet groter verschil dan 2 graden. Liefst bij mist.
  • Bij twijfel alleen intern ventileren met de deur open, mits het buiten kouder is.
  • Bij opwarmen (voor afleveren of sorteren), nooit meer dan 10.000 kcal per 100 ton. En nooit met meer dan 2 graden verschil opwarmen i.v.m. natslaan. ‘Bijna iedereen heeft een te grote kachel’.
  • Voorkom een groter temperatuurverschil dan 0,8 graden in de cel.
  • Meten is weten. Controleer met 3 zakjes van 20 kg of door kisten te wegen hoeveel water je weg ventileert. ‘Meer dan 4 procent gewichtsverlies is niet nodig’.
Krijg bewaaradvies op maat van Harry Goos  
Lees hier het boek over Harry Goos
Aardappelen zijn als voetbal ze hebben een goede coach nodig